Peter – Ny i 2020

31. marts 2021 af Peter Morling

Hvorfor søger jeg ind i FIONIA?
Jeg er interesseret i den amerikanske bluegrass. Men det kan man ikke gå til i Odense. Det nærmeste er irsk folkemusik på musikskolen 17:48. Som viste sig at have spændende udfordringer og som man bliver glad af at spille. Men jeg ville gerne arbejde mere med musikken og en dag, da jeg var til jazzkoncert på biblioteket. Var der en som snakkede om FIONIA orkestret. Jeg synes det lød spændende og så gik jeg hjem og skrev en mail til dem, og fik lov at komme på prøve.

Hvordan er det at komme ind i FIONIA? Jeg er helt ny og har kun været der et par gange og folk har været rigtig søde. Det er et
seriøst orkester. Det er godt organiseret med mange dygtige og rutinerede musikanter, som har dyrket deres interesse i mange år. Der er et højt niveau og det er fedt for mig,
fordi jeg gerne vil udvikle mig. Jeg håber at samfundet bliver lukket op igen, så vi kan komme ud og spiller koncerter i 2022.
Jeg bemærker et spændende repertoire i FIONIA, der indeholder mange skævheder og som jeg synes gør folkemusikken interessant og udfordrende. F.eks. da jeg mødte Keld Nørgaards numre som Polska, Skytsenglen, Sortevalsen. Kom jeg til at tænke på orkestret
Afenginn, som er fantastisk blanding af folk, klassisk og skævheder.

I forbindelse med jeg øver op på FIONIAs repertoire og keder mig under COVID-19 nedlukningen i vinteren 2020/2021. Har jeg lavet en YouTube-video med poppet udgave af Skytsenglen som var et sjovt jule-projekt.